Как таксиметровите шофьори премахват миризмите от купето

С течение на времето в интериора на всяка кола се появяват миризми, а не рядко те са доста силни и неприятни. И ако някои собственици на автомобили, увлечени от ароматизатори и неутрализатори, се опитват да ги премахнат с тези методи, то таксиметровите шофьори използват друг, доста по-ефикасен трик.

С други думи ако „борчето“ под огледалото за обратно виждане не ви помага или пък сте от хората, които реагират остро на различни видове освежители за въздух или пък сте алергични, то пробвайте този метод. Решението е просто и сравнително евтино.

Както вече споменахме, имайте предвид, че някои хора са алергични към остри миризми, така че „убиването на вонята“ с по-силни аромати не е най-удачния начин за справяне с проблема. А услугата, която ползват таксиджиите, на повечето места по автомивките се нарича „суха мъгла“.

Първо, салонът трябва да се почисти, премахвайки всички източници на неприятни миризми, а след това вътрешността се изпълва със специален, абсолютно хипоалергенен непрозрачен състав. Това става при затворени прозорци и врати и със специална димна машина. Процедурата отнема не повече от час: 40 минути са необходими за обработка и още 20 за проветряване .

Тази услуга идва в автомобилния сегмент от медицината: болниците винаги трябва да пречистват въздуха в стаите, да премахват бактериите и миризмите. Оказва се, че за автомобили този подход също е подходящ. Благодарение на специалната техника на нанасяне и най-вече на самия състав на „мъглата“ кристалите проникват в пукнатините и порите на тъканите, буквално унищожавайки труднодостъпните източници на неприятна миризма. Изчезват не само „ароматите“ на старата пот и тютюн , но и животинските „следи“, последствията от разлятите напитки и много други.