Най-спортната Astra стана още по-агресивна

В края на месец септември 2022 година Opel представи наследника на легендарната Astra GSi, заменяйки последната буква от означението с „е“. Замяната символизира електрифицираното бъдеще на спортния бранд на Opel, който както и при Astra, предлага плъг-ин хибридна система за доставяне на максималната мощност.

Сега най-мощната Astra получи още по-спортно изпълнение дело на Irmscher, които представиха своя тунинг пакет за хечбека. Към момента разработката е само на виртуално ниво, но очакваме и първия реален модел. Промените са съсредоточени единствено върху екстериора и интериора на колата и не засягат задвижването. Там работи 1.6-литров бензинов двигател комбиниран с електромотор, които осигуряват мощност от 225 конски сили и 360 нютон метра.

Промените в екстериора започват с нова добавка на предната броня, която продължава линията си в прагове и заден дифузьор, комбиниран със спойлер над петата врата. Клиентите имат възможност да избират между няколко вида 18 и 19-цолови джанти. Завършек на промените дава окачването, което понижава с допълнителни 25мм стойката на колата.

В интериора промените са съсредоточени върху цветовете на кожения салон, който се предлага в червено или кафяво, което виждаме по седалките, волана, корите на вратите и част от таблото.