Наточена версия на Nissan Z е готова за пистата

Nissan представи най-наточената версия на своето спортно купе с индекс Z, което ще участва в GT4 сериите по света. Японската машина е доработена от Nismo подразделението на марката и се отличава с множество аеродинамични елементи от стандартния модел. От компанията обещават да разкрият повече подробности за колата по време на изложението SEMA, което започва на 1 ноември тази година. Доставките ще започнат през втората половина на 2023 година.

„Моторспортът за Nissan е израз на нашата страст и ненадмината експертност. Nissan Z продължава да поддържа позицията си на вълнуващ спортен автомобил, който очарова шофьорите със своята динамика на шофиране и гъвкав задвижващ механизъм. Уверени сме, че този готов за GT4 сериите Nissan Z ще напише още една глава в над 50-годишната история за скорост на Nissan Z.“

Както става ясно, колата е базирана на стандартен Nissan Z, но с добавени аеродинамични елементи по броните, голям спойлер в задната част, активен дифузьор, както и по-голям отвор в предната част. Двигателят също е доработен от Nismo, но към момента не се знае каква е неговата мощност. В стандартната версия, 3.0-литровият бензинов шестак генерира 400 конски сили и 475 нютон метра.