Новото купе на AMG се появи в интернет преди официалната премиера

Mercedes тества наследника на AMG GT от доста време и очакваме съвсем скоро купеобразният модел да се появи на пазара. От компанията все още не са разкрили датата на официалния дебют, но изглежда тя ще е съвсем скоро. Доказателство за това е снимка от Instagram профила на liucunyi_starandcar, която показва как ще изглежда бъдещата кола.

Кадърът вероятно е от фирмено събитие на което колата е била показана пред представителства на марката и служители, където снимането обикновено е строго забранено. Не е ясно кой е източника на кадъра, но на него се вижда част от предната и страничната линия на колата. Надпис 4Matic + пък потвърждава опцията за задвижване на четирите колела.

Въпреки първоначалните мнения, че купето ще е изцяло идентично със SL, то изглежда това няма да е съвсем така или поне съдейки по формата на предните фарове. За разлика от SL, тук те са с по-заоблени форми или поне така изглеждат на пръв поглед.

По отношение на задвижването, то вероятно ще е поверено на 4.0-литровия V8, който можем да открием в някои от най-мощните модели на марката, заедно с по-малкия 3.0-литров редови шестак с означението GT 53 и мощност около 430 конски сили. Очаква се колата да дебютира през първата половина на 2023 година с пазарен дебют до края на следващата година.