Новото Bugatti ще бъде с двигател с вътрешно горене

Ако имате няколко милиона евро и не знаете какво да правите с тях, вече не можете да ги харчите за закупуване на ново Bugatti. Френският производител обяви, че е продала цялата си продукция и всички коли, които трябва да бъдат произведени до 2024 г., си имат собственици. Става дума за Chiron и негови производни като Chiron Super Sport и Bolide, чийто общ тираж от 500 бройки е изчерпан.

Това означава, че компанията трябва да представи нов модел, който е очакван през 2024 г. След брака на Bugatti с Rimac мнозина очакваха, че наследникът на Chiron ще бъде изцяло електрически, но основателят на хърватската компания Мате Римац побърза разсее тези твърдения. Той се обърна към клиентите и феновете на марката със специално видео, в което ги увери, че следващото Bugatti ще запази двигателя с вътрешно горене.

Римац не пожела да разкрие дали новият модел на марката ще продължи да използва 8,0-литровия W16, както и дали двигателят ще бъде свързан с един или повече електромотори, което ще превърне автомобила в хибрид. Той заяви само, че бъдещото бижу на Bugatti ще разполага с „характеристики, които не са виждани никога досега“.

„Ще ви изненадаме, особено с функции, които не са виждани при други автомобили, и ще продължим да се движим в посоката на двигателите с вътрешно горене. Качеството и личността на марката Bugatti ще останат непокътнати, верни на произхода си, но насочени към развитие и подобряване на всичко, постигнато до момента. Моят ангажимент, както и този на компанията Buagtti-Rimac, е да спазим това обещание“, категоричен е хърватският предприемач.