Отмениха автомобилното изложение в Пекин

Автомобилното изложение в Пекин е едно от водещите автомобилни събития в света и след като през последните години то не се състоя поради пандемични обстоятелства, организаторите съобщиха, че през тази година то ще се проведе в последната седмица на април. През изминалия уикенд нещата, обаче се обърнаха и от Auto China съобщиха, че изложение няма да има.

По план то трябваше да започне на 21 април и да продължи до 30 април, но това няма да се случи. Организаторите се позовават на пандемията с COVID-19, която изглежда и тази година ще промени плановете на мнозина. В съобщение до медиите се казва, че ще се наблюдава много стриктно за развитието на пандемията и на по-късен етап ще бъде съобщена новата дата, когато изложението ще се състои.

Някои интересни коли, които очаквахме да се появят там са изцяло електрическата 7 Series на BMW, която дебютира на 20 април и BMW i3, което от компанията показаха през изминалата седмица. От Volkswagen трябваше да се включат с наследника на Passat Sedan – Aero B, както и други електрически концепти.