Продават специален болид на Луис Хамилтън от 2013-та

През 2013-та Луис Хамилтън се присъедини към отбора на Mercedes във Formula 1 и още през същата година той започна да пише история с болидите на компанията. Един от тези болиди сега е обявен за продажба от RM Sotheby и ще бъде звездата на търга, който ще се проведе на 17 ноември тази година в Лас Вегас.

Болидът е с кодовото означение W04-04 и е първият с който Хамилтън вдига купа в отбора на Mercedes. Очакванията са, че това ще повиши цената, която може да достигне до 14 милиона евро.

„Днес представяме W04, който освен легендата за „Сребърните стрели“ е и автомобил, чието значение не може да бъде надценено. Управляван от най-успешния пилот от Formula 1 и икона на своя спорт, Луис Хамилтън, този автомобил му позволи да спечели първата си победа зад волана на Mercedes, с което постави началото на неразделното господство на марката: престижната сага Хамилтън-Mercedes. Този дует може да бъде сравнен единствено с Джордан и „Bulls“, Брейди и „Patriots“ или Меси и Аржентина. Този колекционерски експонат несъмнено ще се превърне в един от най-желаните предмети на нашето време.“