Продадоха първия хибриден Corvette за над 1 милион евро

В началото на тази година Chevrolet представи първия по рода си Corvette хибрид, който дебютира с мощност от 665 конски сили и задвижване на четирите колела. Сега, по време на благотворителен търг организиран от Barrett-Jackson бе продаден и първият произведен Corvette E-Ray за главозамайващата сума от 1.15 милиона долара или около 1.02 милиона евро.

Търгът бе спечелен от собственика на отбора Hendrick Motorsports от NASCAR – Рик Хендрик, който официално стана първия собственик на хибриден Corvette. Сумата от аукциона ще отиде към организацията DonorsChoose, които ще я дарят към нуждаещи се учители и училища.

„General Motors и Chevrolet са горди, че се присъединяват към мисията на DonorsChoose да се бори с неравенството във финансирането на училищата, като осигурява на общностите с недостатъчно добри условия необходимите средства за качествено образование,“ заяви Стив Майорос, главен маркетинг директор на Chevrolet. „Corvette E-Ray е специален продукт за Chevrolet и за нас е чест, че приходите от продажбата на VIN 001 ще подпомогнат тази организация в подкрепата на ученици и учители в цялата страна.“

Стандартната цена на Corvette E-Ray е около 100 хиляди евро, а за тази сума получавате 6.2-литров атмосферен V8 в комбинация с електромотор и мощност от 665 конски сили. Това е и най-бързо ускоряващия Corvette с време до 100км/ч за под 3 секунди.