Първи подробности за новата най-голяма лека кола на Toyota

Появи се първата информация за новата генерация на Toyota Camry. Става дума за деветото поколение на модела. Седанът от D-клас ще дебютира през 2024 година, а информацията е на австралийския сайт The Drive .

Разработката на Toyota Camry малко се забавя, тъй като преди това смяната на поколенията на модела се извършваше на всеки 5 години, а сегашното поколение на седана ще се произвежда 2 години повече.

Факт е, че Toyota се концентрира върху създаването на кросоувъри, които имат по-голямо търсене от седаните, но това не означава, че ще се откаже от най-голямата си лека кола.

Новата Toyota Camry ще бъде изградена на платформата TNGA-K, точно както сегашния модел. Известно е още, че седанът ще порасне малко на размери, защото по-голямата Toyota Avalon напусна пазара в повечето страни.

Дизайнът на Toyota Camry ще се промени и ще стане по-изразителен. Предната част със заострен нос и тънки фарове ще бъде направена в духа на новите Toyota Prius и популярния зад Океана седан Crown.

Салонът на Toyota Camry 2024 ще бъде направен в доста по-модерен стил. Вътре ще има виртуално арматурно табло и увеличен сензорен екран с нова мултимедийна система. Очаква се и качеството на останалите материали да е на по-високо ниво.

2.5-литровият бензинов двигател и хибридният агрегат ще останат в гамата, но вероятно ще бъдат модернизирани. Но няма да има 3.5-литров V6 – той ще бъде заменен от 2.4-литров турбо четирицилиндров двигател с мощност 265 конски сили.