Aston Martin пуска конкурент на Mercedes G-Klasse?

Aston Martin възнамерява да предприеме смел ход, като навлезе на пазара на офроуд автомобили с потенциален съперник на Mercedes G-Klasse. Наречен вътрешно „Проект Рамбо“, това ново начинание е сигнал за навлизане на Aston Martin в сферата на този тип автомобили.

Въпреки че е в ранен стадий на разработка, марката проучва възможността за създаване на автомобил от висок клас, който да може да се движи навсякъде и да задоволи нарастващото търсене на премиум офроудъри.

Докладите сочат, че този предложен модел предизвиква значителен шум в индустрията, като в момента внимателно се разглеждат неговите дизайнерски концепции. Въпреки че главният изпълнителен директор на Aston Martin, Лорънс Строл, все още не е дал зелена светлина на проекта за производство, потенциалната бизнес обосновка може да повлияе на решението му.

Ако бъде одобрен, автомобилът едва ли ще се превърне в постоянна част от гамата на Aston Martin, а вместо това да бъде пуснат в лимитирана серия, което ще увеличи неговата ексклузивност и привлекателност.

Интригуваща част в спекулациите добавя слухът, че офроудърът на Aston Martin може да използва същия 4,0-литров V-8 двигател с две турбини, който се намира в AMG G63. Компанията използва този двигател в няколко автомобила вече, така че няма да е изненада да го видим и в бъдещ проект.