Audi няма да прави четирицилиндрови RS-и

Audi няма да последва своите сънародници от Mercedes, които разочароваха голяма част от феновете си като представиха четирицилиндров C63 AMG. В изказване по време на събитие в Испания, директорът на продуктовия маркетинг в Audi – Константин Дреслер каза, че от Инголщат няма да поемат по този път и RS моделите няма да бъдат лишени от цилиндри.

На въпрос за това какви са плановете на Audi за бъдещето, Дреслер отговори, че компанията също смята да електрифицира своите модели, но не смята да замества бензиновите двигатели с четирицилиндрови такива. Към момента най-малкото RS3 се задвижва от бензинов двигател с обем от 2.5 литра и пет цилиндъра.

По-големите RS4 и RS5 разчитат на 2.9-литров бензинов шестак, докато върховите RS6 и RS7 запазват 4.0-литровия осмак. В момента Audi работи над ново поколение RSQ5, което вероятно ще е и първият RS модел с електрифицирано задвижване. Вероятно кросоувърът ще комбинира бензиновият шестак с електромотор за повишаване на мощността и спазване на стандартите за вредни емисии.