Audi пусна специална версия на TT в 25 бройки

Audi TT е към края на своя живот, но компанията показа, че моделът все още не е мъртъв и представи негова специална версия, която е лимитирана само за испанския пазар. От нея ще бъдат направени 25 броя, които да честват 25-тата годишнина на модела, след пазарния му дебют през 1998 година.

Той е базиран на варианта 45 TFSI Quattro, което означава, че 2,0-литровият бензинов двигател с турбокомпресор осигурява 245 коня и система за задвижване на всички колела чрез седемстепенна автоматична трансмисия с два съединителя. Тази комбинация позволява на TT да достигне 100 км/ч от място за 5,1 секунди и да достигне максимална скорост от 250 км/ч.

На снимката в е показан един от опционалните цветове – Blue Nogaro, но специалното издание на TT може да бъде боядисано в червено Tango Red или бяло Glacier White.

Моделът получава още тонирани стъкла и пакет S Line Competition с черни 20-цолови джанти Audi Sport с дизайн с 10 Y-образни спици, комбинирани с червени спирачни апарати. Интериорът е в комбинация от кожа и Alcantara с червени или сини контрастни шевове в зависимост от цвета на каросерията. Продажбите започват от ноември месец тази година, а цената е 72 800 евро.