Cupra Fomentor с близо 500 конски сили е най-новото попълнение на Manhart

Manhart представи последния си проект на базата на купе-кросоувърът Cupra Formentor VZ5. Под агресивната визия се крие 2.5-литров бензинов петак, който още от завода може да се похвали с 385 конски сили и 480 нютон метра. Същият двигател се използва и в Audi и някои от RS моделите, но с различна мощност.

След намесата на Manhart, двигателя под капака на испанската машина вече може да се похвали с мощност от 490 конски сили и максимален въртящ момент от 630 нютон метра. Задвижването се предава към четирите колела, а трансмисията е автоматична със седем предавки. Увеличението идва от нова изпускателна система, както и контролен модул, който променя работата на двигателя.

От Manhart допълват, че това е Stage 1, което ни навежда на мисълта, че ще има и Stage 2 версия, чиято мощност не се споменава. Съдейки по това с какви възможности разполага двигателят, той лесно може да доближи границата от 600 конски сили без съществени промени и с помощта на нови турбини. Промените по визията включват няколко нови стикери и надписи Manhart.

Previous post И Porsche се предаде: Новият Cayenne ще бъде електромобил
Next post Peugeot представи обновеното 508 с до 360 конски сили