Ferrari Testarossa: Модерен суперкар с визия от 80-те

Компанията Officine Fioravanti показа проекта си на базата на Ferrari Testarossa, който изцяло реновира суперкара от 80-те години на миналия век и го осъвременява с модерни технологии и повече мощност. На пръв поглед колата изглежда като оригинала от миналия век, но под панелите ѝ се крият някои доста интересни промени.

Бензиновият V12 двигател разполага със същия обем от 4.9 литра, но с подобрени валове и бутала. Механичната „инжекция“ е подменена с електронно контролирана такава, а двигателят вече може да се развърта до 9 хиляди оборота, вместо стандартните 6700.

Ако водачът желае, може да „ограничи“ колата до стандартните 385 конски сили, колкото е и мощността на оригиналния автомобила или пък да отключи потенциална на всички 492 конски сили, само чрез натискането на бутон. Максималната скорост на новата Testarossa е 320км/ч, вместо стандартните 291км/ч.

Освен двигателят, Ferrari-то е получило и някои промени по окачването като се е сдобило с регулируеми амортисьори и промени по кормилната система. Спирачките са Brembo с шестбутални апарати отпред и четирибутални отзад. Системите за сигурност пък имат няколко настройки в зависимост от условията в които шофирате.

Външно промените са минимални и включват джанти с диаметър от 17 цола отпред и 18 цола отзад с оригинален дизайн, както и нови LED светлини, които се крият под прибиращите се капаци.

Previous post Hyundai спира производството на Ioniq
Next post Шефът на Ферари сравни Льоклер с легендарен пилот