Fiat обяви откога минава само на ток

Stellantis представи финансовия си доклад за 2021 година, където може да открием някои интересни данни и планове за марките от концерна. Част от информацията засяга Fiat и по-конкретно бъдещето на марката в Европа и начинът по който тя ще действа през следващите години. През изминалата година от италианския бранд заявиха, че ще преминат единствено на ток в Европа, а сега стана ясно и кога точно ще се случи това.

Очаква се последните коли с двигател с вътрешно горене да бъдат продадени най-късно през 2026 година, а от 2027 година от марката да предлагат единствено електрически модели. Заедно с тези планове, Stellantis ще инвестира около 30 милиарда евро, част от които ще бъдат насочени именно към фабриката на марката в Торино, която ще бъде изцяло трансформирана за производството на електрически коли.

Към момента в гамата на Fiat можем да открием единствено Fiat 500e, който дебютира през 2020 година и е базиран на конвенционалната версия на суперминито, но се очаква през тази или следващата година да видим още един електрически автомобил за който не се разкрива нищо към момента.