Fiat обяви откога минава само на ток

Stellantis представи финансовия си доклад за 2021 година, където може да открием някои интересни данни и планове за марките от концерна. Част от информацията засяга Fiat и по-конкретно бъдещето на марката в Европа и начинът по който тя ще действа през следващите години. През изминалата година от италианския бранд заявиха, че ще преминат единствено на ток в Европа, а сега стана ясно и кога точно ще се случи това.

Очаква се последните коли с двигател с вътрешно горене да бъдат продадени най-късно през 2026 година, а от 2027 година от марката да предлагат единствено електрически модели. Заедно с тези планове, Stellantis ще инвестира около 30 милиарда евро, част от които ще бъдат насочени именно към фабриката на марката в Торино, която ще бъде изцяло трансформирана за производството на електрически коли.

Към момента в гамата на Fiat можем да открием единствено Fiat 500e, който дебютира през 2020 година и е базиран на конвенционалната версия на суперминито, но се очаква през тази или следващата година да видим още един електрически автомобил за който не се разкрива нищо към момента.

Previous post Audi научи дизелите си да работят с растително масло
Next post Lamborghini може да върне Aventador в производство