Ford GT Mk IV – пистова „играчка“ за 1.6 милиона евро

Ford показа последния пистов вариант на третото поколение Ford GT, който обещава да бъде най-добър от всички, предоставяйки най-високи нива на представяне и поведение от всички свои предшественици. Специалният модел е вдъхновен от колата, която печели „Льо Ман“ през 1967 година и поради това ще бъдат направени само 67 бройки от нея. Всяка от тях ще бъде с цена от около 1.6 милиона евро.

Състезателната кола е запазила основните форми на GT, но с изцяло ново карбонов купе с агресивен бодикит, изрязващ се в промяна на абсолютно всички панели. Предните светлини са покрити с капаци с малки отвори с LED ивици. Всички елементи са направени в името на аеродинамиката, включително и джантите със специални капаци.

Под капака работи Ecoboost двигател с над 800 конски сили, а въртящият момент се предава единствено към задните гуми чрез „подходяща състезателна скоростна кутия“. От Ford не споделят данни за ускорението или представянето на модела, но обещават „непредвидими нива на представяне“. Окачването е изцяло преработено, задно с междуосието, което е увеличило дължината си.