Genesis GV60 се стартира с пръстов отпечатък, разпознава лицето на водача

Луксозният корейски кросоувър Genesis GV60 е първият сериен автомобил в света, който ще бъде оборудван със система за безключов достъп чрез разпознаване на лицето на водача. Новата функция е сходна с тази, която се предлага от много модели смартфони за отключване на екрана.

Лицевото разпознаване от страна на колата се настройва чрез приложението за свързани услуги на производителя. Функцията се осъществява с работата на камера, сензори и LED дисплей в горната част на колоната между двете врати на автомобила. Когато водачът получи достъп до превозното средство, стартирането преди потегляне също се извършва по много иновативен начин – чрез пръстов отпечатък. Колата дава възможност за отключване и заключване с дигитален ключ през смартфон, който може да се споделя с до трима души. Собственикът може да посочи период от време, в който цифровият ключ да се използва от други водачи.

Genesis GV60 е носител на най-новите технологични разработки на концерна майка Hyundai. Моделът предлага и много функции за комфорт. В стандартното оборудване от новата моделна година влиза масаж на шофьорската седалка, отопляем волан с електрическо регулиране и запаметяване на позицията, отопляеми предни и задни седалки, като предните разполагат и с вентилация.

Нова система за пречистване на въздуха повишава допълнително комфорта на пътниците. Разширен е обхватът в кабината на амбиентното осветление по избор от 64 цвята, което също вече се предлага като стандартно оборудване. Първите автомобили от новата моделна година на Genesis GV60 ще бъдат доставени в Европа през пролетта.

Previous post Ексклузивното Ferrari на Ерик Клептън продадено „за без пари“
Next post Презареденият Mustang: Много мощност, функционалност и нови технологии