Hyundai представи официално новия Accent

Новият Hyundai Accent беше официално представен в Индия, където ще се предлага под името Verna. Шестото поколение на модела от B клас ще бъде пуснат в продажба от април на цена от $13 200 до $21 000. Подробности за колата бяха разкрити на официалния сайт на Hyundai.

Новият Hyundai Accent коренно променя екстериора си и е проектиран в стила на новите Kona и Elantra. Седанът е с подчертан клиновиден профил, а в дизайна преобладават насечените линии.

Предната част с тънка диодна лента по цялата ширина на корпуса изглежда много странно. Accent хечбек все още не е планиран. Седанът е станал забележимо по-голям от своя предшественик. Ето и размерите на Hyundai Accent 2023:

  • дължина – 4 535 мм;
  • широчина – 1 765 мм;
  • височина – 1 475 мм;
  • междуосие – 2 670 мм.

Интериорът на седана също се е променил значително. Предният панел вече е оборудван с 10.25-инчово виртуално табло и мултимедийни дисплеи. Новият Hyundai Accent е по-просторен, а обемът на багажника му е увеличен до 528 литра.

Допълнителното оборудване също е по-богато. Всички версии вече имат 6 въздушни възглавници, а топ версията добавя адаптивен круиз контрол, автоматично спиране, контрол на маркировката и „слепите“ зони. Опциите включват още панорамен покрив, вентилация на седалките и електрическа седалка на водача.

Новият Hyundai Accent 2023 дебютира с 1.5-литрови бензинови двигатели – 115 конски сили с атмосферно пълнене и 160 конски сили с турбокомпресор. В първия случай средният разход на гориво е 5.4 л/100 км, във втория – 5 л/100 км.

По подразбиране и двете модификации са оборудвани с 6-степенна механична скоростна кутия. Атмосферният двигател се предлага и с вариатор, а за този с турбо е наличен 7-степенен робот с два съединителя.