Hyundai представя нов глобален SUV за… 6600 евро

Venue и Bayon са двата кросоувъра, разположени най-ниско в моделната гама на Hyundai. Или поне бяха досега, защото само преди часове корейският производител представи по-малък модел, наречен Exter, като той е предназначен за пазара в Индия.

Малкият кросоувър с голям пътен просвет и квадратни форма ще бъде част от глобалната гама на Hyundai, но не е ясно дали изобщо ще се появи в Европа. Дизайнът му е в стила на други модели на корейския производител, предназначени за пазарите в Индия и региона.

Дължината на Exter е под 4 метра, като засега има снимки само на предната част. Очаква се, че интериорът ще разполага с редица технологични устройства, полезни за всекидневно използване. Сред тях ще има информационно-развлекателна система от последно поколение.

Компанията-производител разкри, че новият кросоувър ще бъде оборудван с 1,2-литров бензинов двигател, който може да работи с метан и е съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия. Все още не е ясно кога ще започнат продажбите в Индия, но се знае началната му цена – 600 000 рупии, което прави от 6600 евро.

Previous post Електрически Rimac Nevera „хвърчи“ с над 320 км/ч на магистрала
Next post Новият Volkswagen ID.7 ще се предлага и като комби