Kia представи обновената K5 – нови светлини, нов интериор

Kia K5 се доказа като здрав и просторен седан, който сега получава малък фейслифт в родната Корея. Обновената K5 бе показана преди броени часове, като за момента виждаме версията предназначена за местния пазар, а скоро очакваме да видим и глобалния модел.

Промените по седана са минимални, като най-лесно може да разпознаете обновения модел по променените предни светлини, както и по по-големите отвори в долната част на бронята. В задната част се наблюдават нови накрайници на ауспусите, докато визията се завършва от нов дизайн за джантите, които варират в диапазона между 16 и 19 цола.

По-значителни промени са настъпили в интериора, където арматурното табло е обновено, за да побере чифт извити екрани. Освен това обемистият скоростен лост е премахнат в полза на малък въртящ се селектор. На същото място в долната част на централната конзола Kia е добавила сензор за пръстови отпечатъци. K5 получава и предна и задна камера с висока резолюция, които могат да записват и запазват кадри. Другите промени включват нов head-up дисплей, допълнителна шумоизолация и поддръжка на over-the-air актуализации.

Kia K5 вече може да бъде поръчана в родината си с 2,0-литров бензинов двигател, генериращ 160 к.с., 1,6-литров агрегат с турбокомпресор и 180 к.с., 2,0-литров LPI с мощност 146 к.с. и 2,0-литров хибрид със 152 к.с. от двигателя с вътрешно горене и още 50 конски сили от електромотора.

Previous post Toyota признава, че Mirai „не е успешен“, но вярва във водорода
Next post Не карайте Tesla на дъжд – излиза скъпо!