KTM X-BOW GT-XR дебютира с двигател от Audi и 500 конски сили

KTM представи най-новата версия на популярния си модел X-Bow, която е еквивалент на състезателния GT2 автомобил, но с разрешение за движение по улицата. GT-XR може да се похвали с тегло от едва 1250 килограма и резервоар от 96 литра, който е достатъчен за пробег от около 1000 километра, разкриват от KTM.

Задвижването е задно, а мощността идва от 2.5-литров двигател на Audi, който генерира 500 конски сили и максимален въртящ момент от 581 нютон метра при 5550 оборота в минута. Агрегатът е познат на автомобилните фенове от RS3 и TT RS, а заедно с него е монтирана и автоматична кутия на Volkswagen Group със седем предавки и вътрешнозаводски индекс DQ500.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3.4 секунди, а максималната скорост е 280 км/ч. От KTM могат да оборудват автомобила с повдигаща система за предната ос, а серийно получавате 19-цолови джанти отпред и 20-цолови отзад, дело на OZ Racing. Окачването е дело на Sachs, а при доплащане може да получите керамични спирачки, които да пасват на карбоновото купе. Цените започват от 285 хиляди евро, преди да добавите екстрите.

Previous post Ferrari разкриха премиерната дата на „джипа“ Purosangue
Next post Mercedes намери дългосрочния си заместник на Люис Хамилтън