Lexus показа ултралуксозен ван с 48-инчов телевизор

През изминалата седмица Lexus загатна за появата на ултралуксозен ван от серията LM, който за първи път ще се продава и в Европа. Сега японците показаха изцяло големия модел, който дебютира със сериозен брой глезотии, които да задоволят вкуса на всеки. Луксозният ван ще се продава в над 60 страни, а първите бройки трябва да достигнат в Европа през следващата година.

Ванът е с дължина от 5.12 метра, височина от 1.95 метра и ширина от 1.89 метра. По отношение на дизайна, от Leuxs са заложили на огромна предна решетка и тънки светлини с по три елемента във всеки от тях. Отстрани откриваме плъзгаща се врата и няколко остри линии, както и хромирани акценти около стъклата. В задната част е заложено на необикновени светлини свързани помежду си с малък надпис LEXUS над тях.

По-интересното е в интериора, където се предлага версия с четири, шест или седем места в зависимост от изискванията на клиента. При версията с четири места може да бъде поръчано стъкло, което разделя пътниците от шофьора, както и огромен 48-инчов телевизор.

От Lexus казват, че освен за забавление, той може да служи и за онлайн срещи. Наличен е още хладилник, амбиентно осветление с 64 цвята, кожена маса, както и климатична система със сензори, които измерват температурата в различни части на тялото и я променят в зависимост от това. От компанията не навлизат в подробности, но споделят, че ванът ще се предлага с 2.4-литров бензинов двигател или 2.5-литров бензинов двигател.