Mazda обнови най-малкия си модел, пуска два нови цвята

Mazda представи обновения хечбек Mazda2 от моделната година 2024-а. Промените в малкия градски автомобил са ограничени и започват с нова предна част, като ревизираната решетка може да бъде боядисана в черно, или в цвета на купето. Дизайнерите на Mazda добавят малък цветен акцент към решетката – жълто или червено в зависимост от нивото на оборудване.

Всички модели хечбек, както и седанът Mazda2 GT, също получават актуализирана задна броня, въпреки, че според специалисти трябва да се търси дълго, за да се разбере какво е новото. Тази нова броня също има малък цветен акцент, точно като този отпред. Всички модели получават нова антена, тип перка на акула, на покрива.

Mazda също представи два нови цвята на екстериора – първият се нарича Aero Grey Metallic, а вторият е Airstream Blue Metallic, което означава, че купувачите вече имат девет екстериорни покрития, от които да избират. Pure SP също се предлага стандартно с черен покрив с висок блясък.

Промените, направени в интериора, са по-очевидни от тези в екстериора. Те включват три цвята – Pure White, Mirror Black и Mint за Pure и Pure SP. Вариантите Evolve и GT имат черен интериор с червени шевове на седалките и червени кантове за вентилационните отвори. Mazda2 GT също така разполага с частично кожени седалки, червено и черно арматурно табло, полирани двойни накрайници на ауспуха и вдъхновен от авиотехниката дизайн на колелата с много спици.

Няма промени в задвижването – 1.5-литровият Skyactiv-G двигател с мощност 110 к.с. и 142 Нм въртящ момент. В Япония се предлага и 1,5-литров дизел с мощност 85 к.с. и 149 Нм въртящ момент. Някои версии дори имат 4WD задвижване.

Уебсайтът на марката в Япония вече обявява Mazda 2 за 2024 г. на цени, започващи от 1 674 800 йени (около 11 800 евро). Продажбите в страната започнаха, а през лятото се очакват и на други пазари. Иначе настоящата Mazda 2 е вече ветеран, като се появи за първи път през 2014 г., определяйки тенденцията сред субкомпактните автомобили. От тогава претърпя няколко актуализации и днес е един от най-старите модели на пазара.

One thought on “Mazda обнови най-малкия си модел, пуска два нови цвята

  1. Това ми е първата кола и съм страшно доволен. Издръжлива и доста маневрена

Comments are closed.

Previous post Защо експерт нарече електронната ръчна спирачка „идиотска“
Next post Наследникът на Insignia – голям SUV в стила на Citroen C5 X