Nissan показа новия Leaf след фейслифта

Nissan показаха фейслифта на първия електрически автомобил в своята гама – Leaf. Второто поколение на модела, което дебютира през 2017 година е получило малки козметични промени, повече възможности за конфигурация, но без подобрения по батерията или задвижването. Настоящият модел ще остане актуален още поне 3 години, когато трябва да видим и неговия наследник.

Клиентите ще могат да избират между нови варианти за джантите в размер от 16 и 17 цола. В предната част е разположена новата емблема на Nissan, а подобни промени са направени още в задната част, волана и джантите. Добавени са и общо 11 цвята, пет от които с възможност за двуцветен завършек като показания модел на снимката.

По отношение на задвижването и батерията, Leaf остава с възможност за избор между 40кВч и 62кВч опция, по-голямата от които е достатъчна за пробег от 385 километра според WLTP стандарта. Leaf е получил още обновена инфотеймънт система с последно поколение софтуер и запазва всички функции за асистиране и безопасност от пакета ProPilot.