Opel Manta се завръща в серийно производство

През изминалата година от Opel показаха модерен прочит на класическото спортно купе Manta. Така нареченият ElektroMod концепт дотолкова се хареса на феновете, че от компанията решиха официално да върнат Manta в серийно производство след повече от 30 години пауза.

Новината бе потвърдена от изпълнителният директор на Opel, който разкри малко повече за плановете на марката за следващите години. Освен за Manta, той сподели информация и за следващото поколение Insignia, което също ще получи задвижване само на ток, както и кросоувърът Crossland, присъединяващ се към предлаганите електрически модели.

Връщайки се на Manta, шефът на Opel сподели, че освен моделното название, новият електрически вариант ще черпи и вдъхновение от двувратото купе от 80-те години. „Новата Opel Manta отново ще бъде много емоционална кола. С електрическо задвижване, което да осигурява първокласно ускорение. Нашата Manta отново ще бъде синоним на чисто удоволствие от шофирането. Ние ще построим завладяваща, изумително просторна нова интерпретация.“

Ако се доверим на непотвърдени данни, преродената Manta ще разчита на два електромотора с мощност до 400 конски сили. Те ще осигуряват задвижване на четирите колела.