Volkswagen Polo Sedan вече е напълно различна кола

В основата на новия седан е опростена версия на платформата MQB-A0-IN, на която също е базирана Skoda Slavia, SUV-то Skoda Kushaq и Volkswagen Taigun. По отношение на размерите, дължината е 4 561 мм, широчината е 1 752 мм, височината е 1 507 мм, а междуосието е 2 651 мм. Обемът на багажника е 521 литра.

Отвън и отвътре новият Volkswagen Polo Sedan „индийския“ Volkswagen Virtus, с изключение на това, че на капака на багажника е изобразена различна емблема. Но списъкът с версии и оборудване е съкратен – в Южна Африка моделът има само две конфигурации.

В арсенала на базовия седан има LED фарове, шест въздушни възглавници, обикновен климатик, круиз контрол и мултимедийна система със 7-инчов екран. Втората версия има климатроник със сензорен блок за управление, мултимедия с 10-инчов дисплей, безжично зареждане за смартфон и камера за обратно виждане.

В Южна Африка Volkswagen Polo Sedan се предлага с един 1.6- литров четирицилиндров бензинов двигател с мощност 110 к.с. (152 Нм), който се комбинира с петстепенна механична скоростна кутия или с класически шестстепенен автомат. Цената за нов Polo Sedan е приблизително $18 300 – $21 000.