Volkswagen Tiguan се готви за смяна на поколението

Изданието Motor1.com публикува свежи шпионски снимки от пътни тестове на новия Volkswagen Tiguan. Кросоувърът и преди е попадал в обективите на камерите, но този път е с новата каросерия, макар и маскирана като модел от актуалното поколение. Основната иновация в салона е т.нар. „плаващ“ таблет на мултимедийната система, който се издига над предния панел.

Слуховете, че следващото, трето поколение Tiguan може да бъде радикално трансформирано, се носят от години. Според една от версиите, опростено тяло с наклонен покрив ще замени ъгловатите форми, а дизайнът на оптиката ще бъде направен в стила на електрическата линия ID.

Новите шпионски снимки наистина показват, че Volkswagen се опитва усилено да прикрие предната и задната оптика на колата, така че с голяма степен на вероятност предположението за новия дизайн на фаровете ще се окаже правилно. Линията на покрива изглежда по-наклонена от тази на сегашния Tiguan, а С-колоните са малко прибрани.

Ако ранните снимки показваха електрифицирана версия на модела, този път Volkswagen тества варианта с двигател с вътрешно горене. Това се доказва от големия въздухозаборник и изпускателната тръба, скрита под бронята. Няма информация за двигателите, въпреки че по-рано за иновацията се прогнозираха агрегати от Golf от осмо поколение.

Възможно е „третият“ Tiguan да се предлага както с електрифициран хибриден силов тракт, така и с изцяло електрическа версия. Дебютът на Tiguan III ще се състои не по-рано от 2024 г., а първата порция официална информация може да се очаква още през 2023 г.

Previous post Китайското X7 изненада със способностите си извън пътя
Next post Bugatti няма да прави „джип“ или електромобил през следващите 10 години