Най-големият Jeep пристигна в Европа с 380 конски сили

В началото на 2021 година Jeep представи Grand Cherokee на местна почва в САЩ, а след малко повече от година, най-големият модел в гамата на американците пристига в Европа. По-рано днес от Jeep официално представиха европейската версия на всъдехода, която не се различава значително от тази продавана зад Океана. Jeep-ът пристига в по-късата си версия, единствено с 4х4 задвижване и хибридна мощност.

За разлика от американската версия, която се предлага с 3.6-литров шестак и 5.7-литров осмак, европейското Grand Cherokee разчита на четирицилиндров 2.0-литров бензинов мотор, който работи в комбинация с електромотор и генерира максимална мощност от 375 конски сили и максимален въртящ момент от 637 нютон метра. Според европейските тестове за пробег, конфигурацията е достатъчна за изцяло електрически пробег до 51 километра, докато при тестове по американския стандарт, този пробег е около 40 километра.

Exclusive Launch Edition версията, която може да видите на снимките може да бъде поръчана ексклузивно до 30 март. Тя разполага с абсолютно всички предлагани опции за модела като например 21-цолови полирани джанти, двуцветна комбинация със специални цветове, като този Velvet Red нюанс например.

В интериора също е заложено на лукса и технологиите като например конфигурация с три екрана, седалки с диамантени шевове, кожа по корите на вратите, волана и таблото, както и дървени акценти на същите места. Това, разбира се си има и своята цена, която започва от 94 хиляди евро за показания екземпляр.