Най-добрият микробус за тази година е… VW ID.Buzz

Жури от 24 експерти от различни държави определиха тази година първите три места в конкурса „Международен ван на годината 2023“ да отидат при изцяло електрически лекотоварни модели. Финалистът, който със 110 точки успя да грабне наградата е товарната версия на VW ID.Buzz, изпреварвайки с 10 точки Ford Pro E-Transit, който пък бе класиран на второ място.

Третото място е споделено от три модела, които на практика са споделени между една и съща архитектура, технологии и различна визия. Бронзът отива при Renault Kangoo E-Tech, Nissan Townstar Zero-Emission и Mercedes-Benz eCitan.

От журито казват, че рядко се случва изцяло нов концепт за ван да бъде показан и директно да влезе в серийно производство, хвалейки Volkswagen и ID.Buzz за пазарния дебют по време на награждаването в Германия. Товарният микробус е базиран на платформата MEB на Volkswagen и се задвижва от електромотор с 204 конски сили, който в комбинация с най-голямата батерия може да достави до 400 километра пробег с едно зареждане.

Previous post Как ще изглежда новото, най-голямо и най-сигурно Volvo EX90
Next post Макларън с входящ трансфер от Челси