Новата Dacia Duster – по-модерна, по-голяма и по-скъпа

Новият Duster от трето поколение ще дебютира по-рано от очакваното. Продажбите ще стартират в началото на 2024 г. Моделът ще бъде представен като Dacia Duster, но в редица страни ще продължи да се продава под марката Renault. Другата новина е, че ще е малко по-скъп.

Новият Duster 2024 ще се промени външно и ще стане по-изразителен на външен вид. Неговият фасетиран дизайн ще бъде направен в духа на концептуалния автомобил Dacia Bigster (той също ще стане сериен, но по-късно). Преди това шпионски изображения на модела попаднаха в интернет, като оттам се правим изводите за иновацията.

Кросоувърът Dacia Duster ще бъде изграден на модерната платформа CMF-B и ще нарасне на размери. Дължината му ще надхвърли 4.3 м, което ще направи автомобила по-просторен отвътре. В горните версии ще се появи виртуален инструментален панел и списъкът със системи за сигурност също ще бъде разширен.

Според Motors Actu, новият Duster 2024 ще дебютира с 1.0-литров (110 к.с.), 1.2-литров (120 и 140 к.с.) и 1.3-литров (170 к.с.) бензинови турбо двигатели.). 1.2-литровите версии ще бъдат оборудвани с 48-волтов „мек“ хибриден тракт, но ще има и версия с фабрична АГУ.

По-късно ще се появи и пълноценен хибрид със 160 конски сили. Версиите с предно и задвижване на всички колела ще останат в гамата.